bailefelix.net
Baile Felix - Info

Informatii utile Baile Felix

 

Atentie!
Incepand din 01.08.2023, la Strand Apollo-Felix nu se mai accepta Carduri de vacanta / Vouchere pentru plata biletelor de intrare si de multe ori sunt refuzate si cardurile bancare!!! 
26 °C
22 Kmph NNE
Umiditatea este de:50 %
Insorit
Presiunea: 101.4 kpa
Prognoza pe 10 zile
 
 
 
bf.net bf.net bf.net
 
 
Cum ajung de la Oradea la Baile Felix ?

gara Oradea

Iesire Gara
statie taxi
Turistul odata ajuns la Oradea, va trebui sa aleaga o modalitate de a ajunge la Baile Felix. Din fericire, fata de anii anteriori, acum este mult mai simplu sa ajungeti
in cunoscuta statiune balneoclimaterica - Baile Felix. Asadar aveti posibilitatea sa ajungeti la destinatie cu mijloace de transport in comun (tramvai + autobuz) sau taxiul. Statia de taxi se afla in fata garii CFR, fiind mutat de langa statia de tramvai, in urma modernizarii si reamenajarii zonei. Pentru o suma cuprinsa intre 80 - 100 lei, cu oricare din firmele de taxi se poate ajunge repede si confortabil la destinatie! In cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie si tot atat de multa rabdare atunci puteti apela la transportul in comun urban. Pentru a ajunge la capatul liniilor de tramvai aflat in cartierul "Nufarul", de unde pleaca autobuze ale companiei de transport local spre Baile Felix, va invit sa cititi cu atentie cele ce urmeaza.
ATENTIE!!!
Dupa ce coborati din tramvai este posibil sa fiti abordati de diferite persoane care va ofera transport cu autoturismul propriu, fara nici o forma legala, la pretul biletului de autobuz. Bailefelix.net NU recomanda acest tip de transport!

Bilet de tramvai
bilet tramvai Oradea

-primul pas consta in cumpararea unui bilet care in momentul de fata costa 6,00 lei / 2 calatorii (tarif valabil la data de 26 aprilie 2024), biletul se gaseste la chioscul de bilete din statia de tramvai. Ca o noutate, aveti posibilitatea sa achizitionati biletul de calatorie cu cardul bancar in mijlocul de transport (dispozitivele albastre) iar incepand din 2013, exista posibilitatea platii tarifului de transport prin SMS! Astfel, se trimite un SMS la numarul scurt 7429 cu denumirea traseului pe care urmeaza sa va deplasati, ex: 4, dupa care vi se va transmite un cod care va trebui furnizat la control. Serviciul este disponibil in retelele Orange, Digimobil si vodafone. Costul unui astfel de bilet este mai ridicat fiind echivalentul in euro a 3,5 lei (cu TVA inclus). Biletele sunt valabile 1 ora pe traseul pentru care au fost validate, indiferent daca sunt bilete de hartie sau digitale! Din statia de tramvai si autobuz va trebui sa va urcati intr-un tramvai avand numarul 4 care ajunge la capatul linilor din cartierul "Nufarul".


Statia de tramvai
Statie tramvai

- tramvaiul (4) va opri in statie , pe partea magazinelor si a chioscului de ziare de unde puteti cumpara bilete


Validator de bilet
bilet tramvai Oradea

- dupa urcarea in tramvai va trebui sa validati biletul cu ajutorul validatoarelor de culoare portocalie, aflate la fiecare usa care arata ca in imagine. ATENTIE! DACA CALATORITI FARA BILET RISCATI O AMENDA USTURAROARE!


Capat linie tamvaie
Statie tramvai

- de la gara pana la capatul liniilor de tramvai, unde va trebui sa coborati, veti parcurge 9 statii (a 9 - a statie fiind cea din imagine, capat de linie)


Autobuze OTL spre Baile Felix
autobuz spre Baile Felix

- pana la destinatie mai aveti putin, singurul lucru pe care va trebui sa-l mai faceti este sa va urcati intr-un autobus. Incepand din data 15 ianuarie 2014, societatea de transport local, OTL, a preluat rutele de autobuz spre Baile Felix - (Linia 511) si Baile 1 Mai (Linia 512). Pretul unui bilet din Oradea pana in bai este de 4,00 lei. Inainte de preluarea transportului de persoane de catre OTL, s-a amenajat autogara, iar astfel s-a putut delimita cate un peron pentru fiecare ruta. Traseul si orarul de plecare al autobuzelor este afisat pentru fiecare ruta in parte Traseul a ramas neschimbat (Oradea Sanmartin Baile Felix) la fel ca si statiile de pe traseu. Ca o noutate, in special pentru cei care doresc sa ajunga din Oradea la singurul Aqua Park acoperit din Baile Felix, exista Linia 513, Oradea Cordau Oradea, cu statie langa aquapark, ceea ce faciliteaza accesul la acest obiectiv turistic! Frecventa de circulatie a autobuzelor nu s-a schimbat semnificativ, acesta fiind in principiu de 20 minute. Frecventa de circulatie se modifica dupa lasarea serii si in special in weekend.


Unde cobor in Baile Felix ?

- in functie de locatia cazarii va trebui sa coborati la una din cele 6 statii din Baile Felix. In cazul in care doriti sa va cazati in unul din urmatoarele hoteluri: Crisana, Poienita, Somes, Mures, Unirea, vatrebui sa coborati la a doua staie din statiune. Daca doriti sa ajungeti la hotelul Muncel coborati la a treia statie din Baile Felix. Hotelul International se afla la statia a patra. La a cincea statie se afla complexul hotelier Padis. La urmatoarea oprire a mijlocului de transport se afla hotelurile: Termal, Nufarul, Felix si Lotus. Ultima statie din Baile Felix este in apropiere de strandul Appolo.


Cum ajung la Oradea ?

Datorita pozitiei geografice, la orasul de pe Crisul Repede se poate ajunge relativ usor din orice parte a tarii. Cel mai sigur mijloc de transport este trenul. Cel mai comod este automobilul propriu. In cazul in care va hotarati sa veniti cu trenul la Oradea, aici puteti accesa informatii legate de mersul trenurilor de calatori, tarife si alte lucruri ce pot fi utile pentru programarea calatoriei. In cazul in care doriti sa calatoriti cu autoturismul spre Oradea, in functie de localitatea de domiciliu puteti alege unul din traseele de mai jos.

DN 19 - Satu Mare - Oradea
E 671 - Timisoara - Arad - Oradea
E 60 - Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Tg. Mures - Cluj Napoca-Oradea
E 79 - Craiova - Tg. Jiu - Deva - Oradea

Puteti veni la Baile Felix si cu avionul!
Bilete de avion low cost

Turistii care doresc sa vina in Baile Felix insa locuiesc in capitala sau in localitati si mai indepartate din tara, dar deopotriva si celor din strainatate, le recomandam transportul cu avionul, deoarece sunt multe companii low cost cu care se poate ajunge la Oradea sau in apropiere de Oradea. Profitati de oportunitatile oferite de Aeroportul Oradea, aeroportul cu cea mai puternica dezvoltare din Romania, pentru a ajunge in Baile Felix intr-un timp mult mai scurt si cu un cost mai scazut decat cu masina sau cu trenul!


 
:: :: :: :: :: :: ::
© 2007-2024 bailefelix.net - Toate drepturile rezervate
Design by webisimo.com