bailefelix.net
Baile Felix - Info
Baile Felix
 


 
 
bf.net bf.net bf.net
 
 
::Stiri statiunea Baile Felix

Viitorul Padurii Felix in mana locuitorilor comunei Sînmartin!

[15 aprilie 2015]

In cazul in care Referendumul din 10 mai 2015 va avea un rezultat pro alipire atat la Oradea cat si in comuna Sinmartin, potrivit declaratiilor primarului Oradiei, Ilie Bolojan, Padurea Felix ar urma sa intre in proprietatea municipalitatii printr-un schimb de terenuri cu Romsilva. in schimbul Padurii Felix, de cca 135 ha ar urma sa fie cedate la schimb 300 ha intr-o alta zona. Padurea Felix ar urma sa fie transformata in PARC. Cei care au fost in ultimii ani in statiunea Baile Felix si s-au plimbat prin padurea Felix, in prima faza ar fi tentati sa spuna ca acest demers este unul foarte bun si necesar. Din pacate lucrurile nu sunt chiar atat de simple si de benefice. Transformarea unei paduri intr-un parc, prin definitie, duce la o transformare drastica si brutala a zonei si va avea ca prim efect schimbarea totala a efectelor asupra zonei. Transformarea unei paduri in parc necesita defrisari masive de arbori si arbusti deoarece altfel nu se va putea amenaja parcul. Cea mai mare problema va fi aparitia de trotuare betonate/asfaltate. Printre primele efecte negative se pot aminti: disparitia putinelor animale salbatice care mai exista la ora actuala in padurea Felix, schimbarea ireversibila a ecosistemului si asa instabil si reducerea semnificativa a efectului climateric al statiunii.
PADUREA FELIX TREBUI SA RAMANA PADURE SI NU PARC!
Din pacate oradenii sunt indiferenti atat fata de acest pericol cat si fata de toate celelalte probleme care vor dveni realitate in cazul infaptuirii alipirii comunei Sinmartin la Oradea si vor vota masiv pentru alipire, acei putini care se vor prezenta la urne. Salvarea poate veni doar de la locuitorii comunei Sinmartin, care au posibilitatea sa se pronunte daca renunta la tot ceea ce au construit timp de mai multe decenii, pentru niste promisiuni nerealiste, calificate de Ioan Mang ca fiind "MITA ELECTORALA".
BAILEFELIX.NET se pronunta impotriva alipirii comunei la municipiul Oradea, dar cei care pot inclina balanta sunt locuitorii din Sinmartin, Baile Felix, Baile 1 Mai, Betfia, Cordau, Haieu, Rontau si Cihei. Pentru cei care ezita sa se pronunte intr-un fel sau altul sau pur si simplu nu s-au hotarat cum si daca vor vota pe 10 mai 2015, recomandam: referendum-oradea-sinmartin.ro, pagina de stiri.

Referendum la Oradea si Sinmartin in data de 10 Mai 2015

[26 martie 2015]

In a 2-a duminica din luna mai 2015, locuitorii comunei Sinmartin (Sinmartin, Baile Felix, Baile 1 Mai, Betfia, Haieu, Rontau, Corcau si Cihei) si locuitorii municipiului Oradea sunt chemati la urne pentru a se pronuta in cadrul a doua referendumuri, desfasurate in acelasi timp, raspunzand cu DA sau NU la intrebarea "Sunteti de acord cu alipirea comunei Sinmartin la municipiul Oradea?".
Pe baza informatiilor oferite de Primaria si Consiliul local al municipiului Oradea, bailefelix.net a ajuns la concluzia ca la acest referendum votul poate fi doar negativ, NU. Cele mai importante informatii referitoare la preconizata alipire a comunei Sinmartin la Oradea lipsesc cu desavarsire iar majoritatea promisiunilor nu vor fi incluse in vreun act normativ. Nu exista informatii cu priviree la un cost estimativ al proiectului de alipire, nu s-a specificat sursa banilor necesari realizarii alipirii. Ceea ce se stie este extrem de putin si mai ales dureros, dat fiind ca deja s-au chetuit 400.000 lei pentru o campanie de publicitate, care ar trebui sa convinga oamenii ca transformarea municipiului Oradea in "Capitala turismului termal din Romania" este un lucru benefic si indispensabil, iar o parte a locuitorilor comunei Sinmartin vor prospera (cei din Sinmartin, Baile Felix si Baile 1 Mai), pana ce locuitorii celorlalte sate au deosebita placere si onoare de a pastra statutul actual. Este neclar cum ar putea deveni Oradea "Capitala turismului termal din Romania" fara ca brandul "Baile Felix" sa nu sufere, brand arhicunoscut in tara si lume, pe cand Oradea este cunoscut ca orasul unde cobori daca vii cu trenul si vrei sa ajungi la Baile Felix! Asadar, alipirea comunei Sinmartin la municipiul Oradea NU este oportuna in acest moment, motiv pentru care bailefelix.net voteaza NU la Referendum!
Vezi detalii despre referendumul din Oradea si Sinmartin

Risipa iresponsabila de apa termala in zona Baile Felix - Baile 1 Mai

[22 februarie 2015]

Pe scurt si pe intelesul tuturor, in Baile Felix si Baile 1 Mai exista o problema legata de apa termala. Aceasta problema se concretizeaza prin scaderea drastica a resurselor de apa termala. Reducerea debitelor sunt cauzate de 2 factori, respectiv exloatarea resurselor fara forme legale si exploatarea pe baza licentelor emise de ANMR pe baza unor informatii care nu au fost actualizate din anii '80, cand atat resursele cat si numarul forajele erau mult diferite fata de cele actuale. Prefectura Bihor, in colaborare cu alte cateva institutii vor lua masuri drastice in perioada imediat urmatoare pentru imbunatatirea situatiei actuale. Pe baza imaginilor cu termoviziune se vor identfica hotii de apa termala iar ulterior se va incerca modificarea licentelor deja existente pentru aducerea lor la nivelul resurselor disponibile.

Primul Complex de 5 stele din statiunea Baile Felix se apropie de inaugurare!!!

[18 februarie 2015]

Primul Complex hotelier de 5 stele din statiunea Baile Felix este aproape de inaugurare. Acest lucru este sugerat de un panou de publicitar amplasat in imediata apropiere a complexului. Avand in vedere faptul ca incepand din 2009 - 2010 la inceputul fiecarui an conducerea societatii care face aceasta investitie declara ca in cursul anului respectiv se va finaliza complexul, care initial s-a dorit a fi un hotel de 3 stele, ulterior 4 stele si acum de 5 stele iar ulterior s-a adaugat un Aqua Park pe locul fostului hotel Felix de 1 stea, aceasta stire trebuie tratata ca atare, respectiv cu prudenta deoarece pana in momentul in care inaugurarea nu a avut loc , nimic nu e sigur. Este foarte adevarat ca fata de anii trecuti, acum, se poate observa un progres evident. In cursul anului 2014 s-a defrisat o mica portiune din padure pentru a face loc parcarii, parcare la care se lucreaza si de atunci si care incet dar sigur incepe sa-si capete forma finala.
Conform unor informatii obtinute pe surse se pare ca mini Aqua Park-ul, denumit initial "Felixarium" se afla intr-o faza foarte apropiata de finalizare. Conform proiectului, care a fost modificat de mai multe ori, complexul de 5 stele din Baile Felix va dispune de un hotel (Hotel Lotus de 2 stele transformat in hotel de 5 stele), un modern centru de Wellness si SPA si un mini Aqua Park cu tobogane interioare si exterioare, cu bazine si piscine in aer liber si acoperite.
In concluzie, se poate afirma cu certitudine faptul ca in Baile Felix va exista un complex hotelier de 5 stele, dar ceea ce este destul de incert este data la care acest complex va fi accesibil turistilor.
Turistii sunt foarte foare nerabdatori sa vada cu proprii ochi cum se poate transforma un hotel de 2 stele intr-un modern hotel de 5 stele! Turistii care urmeaza sa-si petreaca concediile si minivacantele in statiunea Baile Felix sunt foarte curiosi sa vada si noul Aqua Park, sperand ca de aceasta data nu vor avea de-a face cu o investitie tipic romaneasca unde proictul este perfect dar in realitate calitatea executiei lasa mult de dorit!

Cum ajung de la Oradea la Baile Felix ?::
Turistul odata ajuns la Oradea, va trebui sa aleaga o modalitate de a ajunge la Baile Felix. Din fericire, fata de anii anteriori, acum este mult mai simplu sa ajungeti in cunoscuta statiune balneoclimaterica - Baile felix. Asadar aveti posibilitatea sa ajungeti la destinatie cu mijloace de transport in comun (tramvai + autobuz) sau taxiul. Statia de taxi se afla in fata garii CFR, fiind mutat de langa statia de tramvai, in urma modernizarii si reamenajarii zonei.
gara
pasaj
statie tramvai
Pentru o suma cuprinsa intre 50 - 60 lei, cu oricare din firmele de taxi se poate ajunge repede si confortabil la destinatie! In cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie si tot atat de multa rabdare atunci puteti apela la transportul in comun urban. Pentru a ajunge la capatul liniilor de tramvai aflat in cartierul "Nufarul", de unde pleaca autobuze ale companiei de transport local spre Baile Felix, va invit sa cititi cu atentie cele ce urmeaza.
ATENTIE!!!
Dupa ce coborati din tramvai este posibil sa fiti abordati de diferite persoane care va ofera transport cu autoturismul propriu, fara nici o forma legala, la pretul biletului de autobuz. Bailefelix.net NU recomanda acest tip de transport!
::Bilet de tramvai

-primul pas consta in cumpararea unui bilet care in momentul de fata costa 5,00 lei / 2 calatorii (tarif valabil la data de 01 martie 2015), biletul se gaseste la chioscul de bilete din statia de tramvai. Ca o noutate, incepand din 2013, exista posibilitatea platii tarifului de transport prin SMS! Astfel, se trimite un SMS la numarul scurt 7447 cu denumirea traseului pe care urmeaza sa va deplasati, ex: 3n, dupa care vi se va transmite un cod care va trebui furnizat la control. Serviciul este disponibil in retelele Orange, Digimobil si vodafone. Costul unui astfel de bilet este mai ridicat fiind echivalentul in euro a 3,5 lei (cu TVA inclus). Biletele sunt valabile 1 ora pe traseul pentru care au fost validate, indiferent daca sunt bilete de hartie sau digitale!

bilet
ATENTIE!
Incepand de la sfarsitul lunii februarie, tramvaiele nu mai circula spre centrul orasului. Pana la finalizarea lucrarilor de modernizare din centrul orasului, tramvaiele circula doar pe relatia Cartierul Rogerius - Cartierul Nufarul si retur. Tramvaiele care circula spre Cartierul Nufarul, de unde exista legatura spre Baile Felix au numarul 3 si opresc pe partea cu chioscul de ziare si chioscul de bilete.
Statia de tramvai::
statie
- tramvaiul (3 n) va opri in statie , pe partea magazinelor si a chioscului de ziare de unde puteti cumpara bilete
::Validator de bilet

- dupa urcarea in tramvai va trebui sa validati biletul cu ajutorul validatoarelor de culoare portocalie, aflate la fiecare usa care arata ca in imagine. ATENTIE! DACA CALATORITI FARA BILET RISCATI O AMENDA USTURAROARE!

validator
Capat linie tamvaie::
capat linie

- de la gara pana la capatul liniilor de tramvai, unde va trebui sa coborati, veti parcurge 9 statii (a 9 - a statie fiind cea din imagine, capat de linie)

::Autobuze OTL spre Baile Felix

- pana la destinatie mai aveti putin, singurul lucru pe care va trebui sa-l mai faceti este sa va urcati intr-un autobus. Incepand din data 15 ianuarie 2014, societatea de transport local, OTL, a preluat rutele de autobuz spre Baile Felix - (Linia 511) si Baile 1 Mai (Linia 512). Pretul unui bilet din Oradea pana in bai este de 3,00 lei (tarif neschimbat din data de 1 iulie 2012). Inainte de preluarea transportului de persoane de catre OTL, s-a amenajat autogara, iar astfel s-a putut delimita cate un peron pentru fiecare ruta. Traseul si orarul de plecare al autobuzelor este afisat pentru fiecare ruta in parte Traseul a ramas neschimbat (Oradea Sanmartin Baile Felix) la fel ca si statiile de pe traseu. Ca o noutate, in special pentru cei care doresc sa ajunga din Oradea la singurul Aqua Park acoperit din Baile Felix, exista Linia 513, Oradea Cordau Oradea, cu statie langa aquapark, ceea ce faciliteaza accesul la acest obiectiv turistic! Frecventa de circulatie a autobuzelor nu s-a schimbat semnificativ, acesta fiind in principiu de 20 minute. Frecventa de circulatie se modifica dupa lasarea serii si in special in weekend.

microbuz
Unde cobor in Baile Felix ?::

- in functie de locatia cazarii va trebui sa coborati la una din cele 6 statii din Baile Felix. In cazul in care doriti sa va cazati in unul din urmatoarele hoteluri: Crisana, Poienita, Somes, Mures, Unirea, vatrebui sa coborati la a doua staie din statiune. Daca doriti sa ajungeti la hotelul Muncel coborati la a treia statie din Baile Felix. Hotelul International se afla la statia a patra. La a cincea statie se afla complexul hotelier Padis. La urmatoarea oprire a mijlocului de transport se afla hotelurile: Termal, Nufarul, Felix si Lotus. Ultima statie din Baile Felix este in apropiere de strandul Appolo.

::Cum ajung la Oradea ?

Datorita pozitiei geografice, la orasul de pe Crisul Repede se poate ajunge relativ usor din orice parte a tarii. Cel mai sigur mijloc de transport este trenul. Cel mai comod este automobilul propriu. In cazul in care va hotarati sa veniti cu trenul la Oradea, aici puteti accesa informatii legate de mersul trenurilor de calatori, tarife si alte lucruri ce pot fi utile pentru programarea calatoriei. In cazul in care doriti sa calatoriti cu autoturismul spre Oradea, in functie de localitatea de domiciliu puteti alege unul din traseele de mai jos.

DN 19 - Satu Mare - Oradea
E 671 - Timisoara - Arad - Oradea
E 60 - Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Tg. Mures - Cluj Napoca-Oradea
E 79 - Craiova - Tg. Jiu - Deva - Oradea
Stimati oaspeti!
Bilete de avion low cost
Avand in vedere faptul ca timpul este un factor foarte important in zilele noastre, dorim sa supunem atentiei Dvs posibilitatea de a scurta timpul in care puteti ajunge la Baile Felix din locatia de domiciliu. Azi deja costul unui bilet poate fi comparabil cu pretul unui bilet de tren, dar timpul este exponential mai scurt cu un avion. Cel mai apropiat aeroport de statiunea Baile Felix este Aeroportul International Oradea. Pe Aeroportul International Oradea, opereaza in momentul de fata doar compania Tarom. Numarul curselor si companiilor care operaza pe acest aeroport este deocamdata destul de redus. In cazul in care distanta de la care doriti sa ajungeti la Baile Felix este mare va sfatuim sa luati in calcul posibilitatea alegerii unui aeroport din apropiere de Oradea. Pe o raza de cca 200 Km se gaesec: Aeroportul Arad, Aeroportul Timisoara, Aeroportul Cluj Napoca, Aeroportul Satu Mare, Aeroportul Baia Mare. In cazul in care doriti sa obtineti informatii suplimentare in legatura cu posibilitatile legate de zborurile companiilor low cost care opereaza in Romania, va recomandam site-ul nostru partener, care prezinta intr-un mode extrem de eficient posibilitatile de achizitionare al unor bilete low cost.
 
:: :: :: :: :: :: ::
© 2007-2013 bailefelix.net - Toate drepturile rezervate
Design by webisimo.com