bailefelix.net
Baile Felix - Info
Baile Felix
 


 
 
bf.net bf.net bf.net
 
 
Cum ajung de la Oradea la Baile Felix ?::
Turistul odata ajuns la Oradea, va trebui sa aleaga o modalitate de a ajunge la Baile Felix. Din fericire, fata de anii anteriori, acum este mult mai simplu sa ajungeti in cunoscuta statiune balneoclimaterica - Baile felix. Asadar aveti posibilitatea sa ajungeti la destinatie cu mijloace de transport in comun (tramvai + autobuz) sau taxiul. Statia de taxi se afla in fata garii CFR, fiind mutat de langa statia de tramvai, in urma modernizarii si reamenajarii zonei.
gara
pasaj
statie tramvai
Pentru o suma cuprinsa intre 50 - 60 lei, cu oricare din firmele de taxi se poate ajunge repede si confortabil la destinatie! In cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie si tot atat de multa rabdare atunci puteti apela la transportul in comun urban. Pentru a ajunge la capatul liniilor de tramvai aflat in cartierul "Nufarul", de unde pleaca microbuze spre Baile Felix, va invit sa cititi cu atentie cele ce urmeaza.
::Bilet de tramvai

-primul pas consta in cumpararea unui bilet care in momentul de fata costa 5,00 lei / 2 calatorii (tarif valabil la data de 01 iunie 2013), biletul se gaseste la chioscul de bilete din statia de tramvai. Ca o noutate, incepand din 2013, exista posibilitatea platii tarifului de transport prin SMS! Astfel, se trimite un SMS la numarul scurt 7447 cu denumirea traseului pe care urmeaza sa va deplasati, ex: 3n, dupa care vi se va transmite un cod care va trebui furnizat la control. Serviciul este disponibil in retelele Orange, Digimobil si vodafone. Costul unui astfel de bilet este mai ridicat fiind echivalentul in euro a 3,5 lei (cu TVA inclus). Biletele sunt valabile 1 ora pe traseul pentru care au fost validate, indiferent daca sunt bilete de hartie sau digitale!

bilet
- din statia de tramvai si autobuz va trebui sa va urcati intr-un tramvai avand numarul 3 n sau 3 r , unde n-reprezinta cularea numarului adica n-negru si r-rosu. Diferenta intre cele doua tramvaie este ca 3 n ajunge cu circa 15-30 minute mai repede la capatul linilor din cartierul "Nufarul".
Statia de tramvai::
statie
- tramvaiul (3 n) va opri in statie , pe partea magazinelor si a chioscului de ziare de unde puteti cumpara bilete
::Validator de bilet

- dupa urcarea in tramvai va trebui sa validati biletul cu ajutorul validatoarelor de culoare portocalie, aflate la fiecare usa care arata ca in imagine. ATENTIE! DACA CALATORITI FARA BILET RISCATI O AMENDA USTURAROARE!

validator
Capat linie tamvaie::
capat linie

- de la gara pana la capatul liniilor de tramvai, unde va trebui sa coborati, veti parcurge 9 statii (a 9 - a statie fiind cea din imagine, capat de linie)

::Autobuze OTL spre Baile Felix

- pana la destinatie mai aveti putin, singurul lucru pe care va trebui sa-l mai faceti este sa va urcati intr-un autobus. Incepand din data 15 ianuarie 2014, societatea de transport local, OTL, a preluat rutele de autobuz spre Baile Felix - (Linia 511) si Baile 1 Mai (Linia 512). Pretul unui bilet din Oradea pana in bai este de 3,00 lei (tarif neschimbat din data de 1 iulie 2012). Inainte de preluarea transportului de persoane de catre OTL, s-a amenajat autogara, iar astfel s-a putut delimita cate un peron pentru fiecare ruta. Traseul si orarul de plecare al autobuzelor este afisat pentru fiecare ruta in parte Traseul a ramas neschimbat (Oradea Sanmartin Baile Felix) la fel ca si statiile de pe traseu. Ca o noutate, in special pentru cei care doresc sa ajunga din Oradea la singurul Aqua Park acoperit din Baile Felix, exista Linia 513, Oradea Cordau Oradea, cu statie langa aquapark, ceea ce faciliteaza accesul la acest obiectiv turistic! Frecventa de circulatie a autobuzelor nu s-a schimbat semnificativ, acesta fiind in principiu de 20 minute. Frecventa de circulatie se modifica dupa lasarea serii si in special in weekend.

microbuz
Unde cobor in Baile Felix ?::

- in functie de locatia cazarii va trebui sa coborati la una din cele 6 statii din Baile Felix. In cazul in care doriti sa va cazati in unul din urmatoarele hoteluri: Crisana, Poienita, Somes, Mures, Unirea, vatrebui sa coborati la a doua staie din statiune. Daca doriti sa ajungeti la hotelul Muncel coborati la a treia statie din Baile Felix. Hotelul International se afla la statia a patra. La a cincea statie se afla complexul hotelier Padis. La urmatoarea oprire a mijlocului de transport se afla hotelurile: Termal, Nufarul, Felix si Lotus. Ultima statie din Baile Felix este in apropiere de strandul Appolo.

::Cum ajung la Oradea ?

Datorita pozitiei geografice, la orasul de pe Crisul Repede se poate ajunge relativ usor din orice parte a tarii. Cel mai sigur mijloc de transport este trenul. Cel mai comod este automobilul propriu. In cazul in care va hotarati sa veniti cu trenul la Oradea, aici puteti accesa informatii legate de mersul trenurilor de calatori, tarife si alte lucruri ce pot fi utile pentru programarea calatoriei. In cazul in care doriti sa calatoriti cu autoturismul spre Oradea, in functie de localitatea de domiciliu puteti alege unul din traseele de mai jos.

DN 19 - Satu Mare - Oradea
E 671 - Timisoara - Arad - Oradea
E 60 - Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Tg. Mures - Cluj Napoca-Oradea
E 79 - Craiova - Tg. Jiu - Deva - Oradea
Stimati oaspeti!
Bilete de avion low cost
Avand in vedere faptul ca timpul este un factor foarte important in zilele noastre, dorim sa supunem atentiei Dvs posibilitatea de a scurta timpul in care puteti ajunge la Baile Felix din locatia de domiciliu. Azi deja costul unui bilet poate fi comparabil cu pretul unui bilet de tren, dar timpul este exponential mai scurt cu un avion. Cel mai apropiat aeroport de statiunea Baile Felix este Aeroportul International Oradea. Pe Aeroportul International Oradea, opereaza in momentul de fata doar compania Tarom. Numarul curselor si companiilor care operaza pe acest aeroport este deocamdata destul de redus. In cazul in care distanta de la care doriti sa ajungeti la Baile Felix este mare va sfatuim sa luati in calcul posibilitatea alegerii unui aeroport din apropiere de Oradea. Pe o raza de cca 200 Km se gaesec: Aeroportul Arad, Aeroportul Timisoara, Aeroportul Cluj Napoca, Aeroportul Satu Mare, Aeroportul Baia Mare. In cazul in care doriti sa obtineti informatii suplimentare in legatura cu posibilitatile legate de zborurile companiilor low cost care opereaza in Romania, va recomandam site-ul nostru partener, care prezinta intr-un mode extrem de eficient posibilitatile de achizitionare al unor bilete low cost.
Mersul Trenurilor a fost sters de pe www.bailefelix.net
cu incepere din data de: 17 august 2012


www.bailefelix.net NU recomanda transportul feroviar pe relatia
Oradea - Baile Felix si retur!
 
:: :: :: :: :: :: ::
© 2007-2013 bailefelix.net - Toate drepturile rezervate
Design by webisimo.com